Ben jij ook nooit begonnen?
07 december 2022 
0 min. leestijd

Ben jij ook nooit begonnen?

Heb je een droom maar voer je het niet uit?

De enige en echte manier om jouw droom waar te maken is gewoon te beginnen. Makkelijk gezegd hè?

Klopt. 

Maar toch heb ík het gedaan. Ik heb mijn boek geschreven en afgemaakt door mijzelf geen beperkingen op te leggen. Dat beviel me heel goed!

Wat heeft ervoor gezorgd dat ik toch begonnen ben?

Door een heel klein boekje The War of Art, geschreven door Steven Pressfield, ben ik het licht gaan zien. Hij introduceerde het grote monster dat ons tegenhoudt. 

Elke creatieve onderneming zoals een boek schrijven, een restaurant beginnen of een album maken wordt vaak al in de kiem gesmoord door al onze redenen om het níet te doen. En ál die redenen bij elkaar noemt hij The Resistance.


Ontdek de STARTMETHODE

Over de schrijver
Timber Povee is een creatieve duizendpoot. Zijn passie voor schrijven en muziek ontstond al op jonge leeftijd, met verhalen vanaf zijn tiende en een gitaarvaardigheid ontwikkeld vanaf zijn twaalfde. Deze vroege creatieve uitingen hebben hem geleid naar muzikale projecten zoals Vanonder en Olieplatform, die variëren van Nederlandstalige blues en rock tot akoestische Gipsy Jazz. Na een periode als docent, heeft Timber zijn liefde voor muziek onderwezen door een eigen gitaarschool in Hoorn op te richten. Ondernemerschap heeft hem de waarde van marketing laten zien, wat hem ertoe heeft gebracht om andere ondernemers te helpen met hun online communicatie en webhostingdiensten. Als auteur heeft Timber zijn creativiteit toegepast in het schrijven van 'Knippen in het Engels', een woordenboek voor kappers, gebaseerd op een idee van zijn kapster. Kijk Maar Even" is de titel van zijn recentste boek en het gaat over het schrijfproces. Zijn talent voor het vertellen van verhalen komt ook naar voren in zijn blog, waar hij sinds 2018 korte verhalen, anekdotes en filosofisch getinte observaties deelt. Deze schrijft hij voornamelijk in de trein, terwijl hij door het land reist als ZZP'er. Sinds 2023 heeft Timber zijn schrijftalent ingezet als columnist voor het Hoorns Nieuwsblad, waar hij een humoristische en soms brutale kijk op de wereld deelt. Als bestuurslid van Stichting Kunst in de Kas sinds 2017, blijft hij bijdragen aan het creatieve landschap door een platform te bieden voor regionale kunstenaars. Kortom, Timber Povee is een creatieve kracht met een divers scala aan talenten en een passie om anderen te helpen in hun eigen creatieve en ondernemende reizen.