Vrolijk

Vrienden van mij hebben hun eigen horecazaak. Je hoort ze over allerlei uitdagingen, zoals personeelstekort, personeel teveel, inkoop, omzet, brand, afzuiging en belastingen. Eigenlijk nooit over het toilet, hoe het toilet schoon blijft, wanneer en wie er wc-papier komt brengen, de locatie of grondverkoop.

Maar op een of andere manier als een willekeurige voorbijganger op het kerkplein even naar de wc moet dan wordt het toch heel ingewikkeld.

Oud papier

Aan het wc-papier zou het voorlopig niet moeten liggen aangezien er bij ons thuis, na vele jaren Donalds Ducks te hebben verzameld, een aanzienlijk deel onlangs netjes bij het oud papier is gezet.

En als 'oud papier' over tien jaar nog bestaat, dan zal er waarschijnlijk een flinke stapel meidenweekbladen bij ons langs de weg staan. Sinds de zomer ben ik namelijk, voor mijn dochter, geabonneerd op de Tina nadat ik een fikse korting kreeg op het gelijknamige minifestival.

Odido

In dezelfde maand bleek ik eveneens geabonneerd te zijn op een ander Vrolijk Weekblad, althans dat was het eerste wat ik dacht toen mijn Tele2 en T-Mobile accounts gemuteerd zouden worden in iets wat Odido heet.

Als je niet graag vrolijke weekbladen leest maar wel van vrolijke kleuren houdt, hebben Ovido en zijn vriendjes ... uh ... sorry, Ovide ... nee ... Odido, inmiddels door heel Hoorn blauwe en oranje lusjes geplant. Die lichten ze dan 's avonds op, zodat je via de juiste provider je weg naar de tv kunt vinden. "Maar had ik nou Ziggo? Of ... KPN.. Of Govert Goudglans? ... uh ... Dopido, sjips, ... Odido?"

Glasvezel

De providers lijken te vechten om een plekje om vanuit te kunnen providen. Providen is misschien het laatste Nederlandse-Engelse leenwoord dat werkelijk voor een dienst staat. Bij het woord klantenservice schieten de meeste van ons al in een kramp omdat we meestal verstrikt raken in geautomatiseerde voicemails, chatboxen, websitetje naar de muurverwijzingen en formulieren die er naar horen zeggen zijn om ons 'nog' beter van dienst te kunnen zijn.

Het woord klantenservice dat ooit een acceptabele vorm van pleonasme was, inmiddels een contaminatie, stamt nog uit de tijd dat mensen het verschil wisten tussen een pleonasme een contaminatie. Ik denk dat de lezers van deze column die de betekenissen van deze stijlfouten kennen, dezelfde zijn die snappen dat de enige reden om de woorden klanten en service samen te voegen juist een gebrek aan service is.

Mocht deze lectuur iets te zwaar voor je zijn dan heb ik nog een doosje Ducks bewaard voor het zelfreinigende toilet. (geplastificeerd en gratis op te halen)

Laat je voorlezen...


Ga naar krant -->

Screenshot van de column


Over de schrijver
Timber Povee is een creatieve duizendpoot. Zijn passie voor schrijven en muziek ontstond al op jonge leeftijd, met verhalen vanaf zijn tiende en een gitaarvaardigheid ontwikkeld vanaf zijn twaalfde. Deze vroege creatieve uitingen hebben hem geleid naar muzikale projecten zoals Vanonder en Olieplatform, die variëren van Nederlandstalige blues en rock tot akoestische Gipsy Jazz. Na een periode als docent, heeft Timber zijn liefde voor muziek onderwezen door een eigen gitaarschool in Hoorn op te richten. Ondernemerschap heeft hem de waarde van marketing laten zien, wat hem ertoe heeft gebracht om andere ondernemers te helpen met hun online communicatie en webhostingdiensten. Als auteur heeft Timber zijn creativiteit toegepast in het schrijven van 'Knippen in het Engels', een woordenboek voor kappers, gebaseerd op een idee van zijn kapster. Kijk Maar Even" is de titel van zijn recentste boek en het gaat over het schrijfproces. Zijn talent voor het vertellen van verhalen komt ook naar voren in zijn blog, waar hij sinds 2018 korte verhalen, anekdotes en filosofisch getinte observaties deelt. Deze schrijft hij voornamelijk in de trein, terwijl hij door het land reist als ZZP'er. Sinds 2023 heeft Timber zijn schrijftalent ingezet als columnist voor het Hoorns Nieuwsblad, waar hij een humoristische en soms brutale kijk op de wereld deelt. Als bestuurslid van Stichting Kunst in de Kas sinds 2017, blijft hij bijdragen aan het creatieve landschap door een platform te bieden voor regionale kunstenaars. Kortom, Timber Povee is een creatieve kracht met een divers scala aan talenten en een passie om anderen te helpen in hun eigen creatieve en ondernemende reizen.